Škola, inkubator tolerancije

Škola, inkubator tolerancije
Škola, inkubator tolerancije 2018-02-05T18:59:06+00:00

”Škola, inkubator tolerancije” projekt u kojem sudjeluju tri škole: OŠ Domovinske zahvalnosti iz Knina te OŠ Mladost i OŠ Zapruđe iz Zagreba. Tijekom školske godine 2017./2018. učenici će u svojim školama aktivno sudjelovati u provedbi projekta kao njegovi glavni nositelji. Projekt je financiran od strane Ministarstva obrazovanje te Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

 

Ideja projekta je osposobiti učenike da analiziraju svoju okolinu, uoče probleme u okolini te ih osnažiti za djelovanje. Učenici će, zajedno sa svojim voditeljima, odabrati problem prouzročen manjkom tolerancije kojeg smatraju najvažnijim za rješavanje u njihovoj školskoj zajednici. Sastavit će plan rješavanja problema te će u radu s volonterima Hrvatskog debatnog društva ojačati svoje pregovaračke vještine kako bi taj plan uistinu mogli i provesti. Kako bi što uspješnije proveli projekt, učenici će morati uključiti i svoje školske kolege u njegovu provedbu i tako ovaj projekt usmjeren samo na nekolicinu učenika već na cijelu školsku zajednicu.

 

Iako u projektu sudjeluju tri različite škole, učenici će si međusobno pomagati kako bi svojim savjetima i idejama unaprijedili planove učenika drugih škola. Vjerujemo kako će zajedničkom suradnjom učenici razviti vještine kritičkog promišljanja, aktivnog slušanja, timskoga rada, ali i upoznati se s problemima njihovih vršnjaka iz drugih škola.