New voices, new choices

New voices, new choices2024-06-26T13:08:23+02:00
Cilj projekta “New voices, new choices” je osnažiti first-time birače da se uključe u izbore za Europski parlament 2024..

Glavni cilj je uključiti nove birače koji su nedavno postali punoljetni, s posebnim fokusom na podizanju svijesti o koristima europske parlamentarne demokracije i važnosti glasovanja u EE24 te ih osnažiti za izlazak na izbore. Osnaživanje se odnosi na pružanje znanja, alata i samopouzdanja prvim biračima kako bi aktivno sudjelovali i zagovarali demokratske procese u svakodnevnom životu.

Aktivnosti koje su planirane uključuju različite metode kako bi se postigla maksimalna angažiranost mladih birača:

 • Mala škola demokracije – neformalne obrazovne aktivnosti za srednjoškolce radi razumijevanja važnosti glasanja i izbornog procesa, potičući informirano i angažirano glasanje.
 • Podcast “Spikaonica” o temama vezanim uz izbor kako bi se olakšala rasprava o temama vezanim uz glasanje, moderirana od strane mladih osoba, s uključenim zastupnicima u Europskom parlamentu i predstavnicima EPLO-a.
 • Face-to-face događaji o temama vezanim uz izbore – organizacija lokalnih događaja poput pokaznih debata za uključivanje prvih put birača u rasprave, vođene od strane mladih ambasadora.
  Brač
  Vinkovci
  Petrinja
 • Kampanja na društvenim medijima Vote2024 – koja podiže svijest o važnosti glasanja, kreirana od strane mladih osoba.
 • Stvaranje videa kao poticaj mladima na glasovanje
 • Brošura: Smjernice za prve put birače namijenjene za učitelje kako bi se dosegli potencijalni first-time birači.
 • GOOD školica: Online webinar za učitelje kako bi podržali svoje učenike da glasaju, s vrijednim informacijama o pristupu temi EE24 u njihovim učionicama.
 • Radio emisija HRT-a “Izvan okvira” – dostupna na poveznici.

Vrijednost projekta: 28.387,10 EUR (Europski parlament sufinancira 22.709,68 EUR)

Trajanje projekta: 5 mjeseci – 1.2.2024. – 30.6.2024.

Projekt „New voices, new choices“ provodimo u suradnji s Mrežom mladih Hrvatske  uz financijsku potporu Europske unije i uz podršku Europskog parlamenta, u sklopu programa #Zajedno.

Go to Top