Hrvatsko debatno društvo nositelj je Erasmus+ (Ključna akcija 2: Suradnja za inovaciju i razmjenu dobrih praksi) projekta Innovate Debate: applied curriculum for debate based youth work koji s 326.000€ financira Europska unija.

Innovate Debate trogodišnji je projekt tijekom kojeg će naša udruga koordinirati suradnju između organizacija iz Nizozemske (IDEA), Poljske (Polska Debatuje), Slovačke (Slovenska debatna asociacia), Slovenije (Za in Proti, zavod za kulturo dialoga) i Hrvatske (Institut za društvena istraživanja u Zagrebu i Hrvatsko debatno društvo). Suradnja će rezultirati izradom dvogodišnjeg kurikuluma rada srednjoškolskih klubova i popratnih radnih materijala koji će biti namijenjeni već postojećim klubovima, ali i svim drugim organizacijama i edukatorima koji u svom radu žele primjenjivati debatnu metodologiju. Svi će sadržaji biti prevedeni na engleski, hrvatski, nizozemski, poljski, slovački i slovenski jezik, biti besplatni i dostupni za korištenje putem interaktivne web stranice.

Rad na projektu uključuje provođenje studije postojećih potreba u radu debatnih klubova u partnerskim zemljama, analizu postojećih sadržaja namijenjenih radu debatnih klubova, izradu materijala, dva jednogodišnja perioda eksperimentalne provedbe razvijenog programa, brojne međunarodne sastanke, kao i diseminacijske događaje u svakoj od partnerskih zemalja s ciljem da o projektnim rezultatima i razvijenim materijalima bude informirano što više zainteresiranih škola, institucija, udruga i pojedinaca.

Projekt provodimo do listopada 2022. godine.