Erasmus+ projekt Creative Writing Communities

Erasmus+ projekt Creative Writing Communities
Erasmus+ projekt Creative Writing Communities 2022-07-28T13:43:45+00:00

Hrvatsko debatno društvo nositelj je projekta Digital Creative Writing Communities. Projekt je dio Ključne aktivnosti 2 Erasmus+ programa u području mladih. Kroz ukupno 22 mjeseca suradnje s organizacijama iz Makedonije (Mladinski obrazoven forum), Estonije (Eesti Väitlusselts), Nizozemske (International Debate Education Association) i Hrvatske (Learning Wizard i Udruga za promicanje kultura Kulturtreger) poduprte s 198 016 eura financiranja koje je za potrebe projekta odobrila Europska komisija, povezat ćemo principe kreativnog pisanja i debatne metodologije kako bi omogućili radnicima s mladima, nastavnicima, profesorima i drugim edukatorima da na zanimljiv, interaktivan i kreativan način rade s mladima na razvijanju vještina kritičkog razmišljanja i razumijevanja, inovativnog razmišljanja, analize, povezivanja sa sadržajem i povećanja motivacije za učenje.

Metode kreativnog pisanja u mnogim europskim zemljama često izostaju iz školskih kurikuluma, a treninzi u korištenju takve metodologije vrlo su rijetko dostupni nastavnicima i drugim edukatorima. Zbog toga je kreativno pisanje učenicima nedostupno, ili pak dostupno u vidu tečajeva koji se plaćaju. S druge strane, razvijanje argumenata i debatiranje je, vjerovali ili ne, također vrsta kreativnog procesa. Kroz ovaj ćemo projekt nastojati kombinirati i približiti te metodologije školama, debatnim klubovima, edukatorima i mladim ljudima.

Kroz projekt ćemo proizvesti tri open-source “rezultata” koji će i vama omogućiti da se okušate u inovativnoj debatno-kreativnopisačkoj metodologiji:

  1. Metodološki priručnik prilagođen za korištenje u in person i online okruženju
  2. Praktični priručnik s vježbama, primjerima književnih tekstova za analizu, i prijedlozima za pisanje
  3. Interaktivnu online platformu za samostalno ili zajedničko učenje