Pozivamo vas na završnu aktivnost našeg projekta koja će se održati 14. lipnja s početkom u 15 sati u DKC Šesnaestica (Ozaljska 16). Razgovarat ćemo o mentalnom zdravlju mladih, a program je osmišljen tako da pruža uvid u izazove s kojima se mladi suočavaju i nudi praktične savjete i alate.  Aktivnost je namijenjena prvenstveno mladim osobama do 30 godina, ali ne i isključivo.

Mladost, kao i svako razdoblje života, može biti zabavna, ali i puna izazova. Mladi često osjećaju pritisak da se uklope, dok su istovremeno izloženi nerealnim standardima na društvenim mrežama. Važno je osnažiti ih, pružiti im konkretne alate za očuvanje mentalnog zdravlja i stvoriti okruženje koje potiče međusobnu podršku. Zato smo odlučili pozvati goste koji će nam ponuditi različite perspektive o izazovima mladih danas, te alate kako se lakše nositi s njima.

Gostuju: 

  1. Duje Kovačević – novinar, aktivist i stručnjak za odnose s javnošću koji se zalaže za ljudska prava, posebno kroz dijeljenje svojih iskustava i promišljanja o prihvaćanju sebe i različitosti na društvenim mrežama. Pokrenuo je podcast “Dvadeset sedan” koji slavi individualnost i otvoreno govori o temama poput seksualnosti, političke korektnosti i društvenih izazova. Njegov aktivizam uključuje educiranje javnosti i poticanje mladih na sudjelovanje u društvenim promjenama.
  2. Marin Šupe –
  3. Maja Krištafor – aktivistkinja, poduzetnica i edukatorica u području inkluzivnosti na radnom mjestu. Temom mentalnog zdravlja bavi se od 2020. godine kada je prvi puta javno progovorila o burnoutu kojeg je doživjela kada je imala 21 godinu. Višestruko je nagrađena za svoj projekt o mentalnom zdravlju ‘Sve će biti dobro’, a danas se temom mentalnog zdravlja mladih bavi kroz udrugu Za-Pravo gdje koordinira peer to peer grupe podrške za mlade LGBTIQ+ osobe.
  4. Marcela Milković – psihologinja i edukantica gestalt terapije s dugogodišnjim iskustvom rada s djecom, mladima i roditeljima. Završila je edukaciju za provođenje psiholoških kriznih intervencija. Trenutno radi u udruzi Hrabri telefon, gdje pruža psihološka savjetovanja maloljetnim žrtvama kaznenih djela.

Molimo vas da potvrdite svoj dolazak ispunjavanjem prijavnice jer je broj mjesta ograničen. 

Projekt „Solidarno o mentalnom zdravlju“ provodi grupa mladih (žena), uz financijsku podršku Agencije za mobilnost i programe Europske unije kroz program #EuropeanSolidarityCorps. Projekt provodimo u sklopu našeg programa #Zajedno.