Dragi svi,

i ove godine naša krovna međunarodna organizacija IDEA održava Youth forum u sklopu kojega se održava međunarodni debatni turnir Prague Debate Spring.

Od 8. do 14. srpnja u Pragu održat će se Youth Forum koji je spoj debatnih radionica i međunarodnog debatnog turnira Prage Debate Spring. Turnir je cijeli ad hoc, a radionice će biti održane na različite teme povezane uz debatni format te društvene teme.

Smještaj i putovanje su pokriveni kao i obroci tijekom aktivnosti za sve sudionike. Tijekom aktivnosti smještaj će biti osiguran u višekrevetnim sobama sa dijeljenim kupaonicama u sklopu sveučilišnog studentskog doma.

 HDD ima priliku poslati jednu debatnu ekipu (3 učenika). Debatantima je osigurana pratnja od strane HDD-a.

Uvjeti:
– aktivani debatanti u 2022/2023 i 2023/2024 (neovisno jesu li u prethodnoj godini bili OŠ)
– poznavanje engleskog jezika koje omogućava aktivno sudjelovanje na aktivnostima

– mogućnost sudjelovanja na svim danima

Prijave:

Prijave traju do 4.6.2024., a selekcijski postupak bit će objavljan 5.6.2024. Prijaviti se možete putem forma.

Kriterij odabira:
U slučaju više prijava prednost će imati debatanti koji do sada nisu imali priliku sudjelovati na međunarodnim aktivnostima. 
Napomena 1 – nije nužno da se unutar ekipe prijave debatanti istog debatnog kluba. Bitno je da postoje 3 osobe koje žele biti ista ekipa.

Napomena 2 – kako predviđamo veći broj prijava nego je mjesta (1 ekipa) molimo sve debatante da provjere s roditeljima suglasnost za odlazak u Prag kako kasnije ne bi bilo problema oko suglasnosti.

Za sva pitanja javite se Dariji na darija.jeger@hdd.hr