Hrvatsko debatno društvo i Gong vas pozivaju na konzultacije na temu “Medijsko obrazovanje u kontekstu medijske politike“, koje će se održati online, u utorak, 28. veljače 2023. godine, u 12:30 sati. Konzultacije ćemo održati putem ZOOM platforme a očekivano trajanje je 90 min.

Cilj konzultacija je upoznati se sa smjernicama vezanim uz medijsko obrazovanje te daljnja razrada smjernica specifično u medijskog obrazovanja unutar medijske politike. Sudionici će dati povratnu informaciju na preporuke proizašle iz dosadašnjeg procesa konzultacija. Proces konzultacija će voditi predstavnice Hrvatskog debatnog društva u suradnji s predstavnicima GONG-a, a ciljana skupina su predstavnici akademskih institucija, studenti tematskih studijskih programa, medijski nakladnici, strukovna novinarska udruženja, predstavnici civilnog sektora te predstavnici osnovnih i srednjih škola. Sastanak će se snimati sa ciljem dokumentiranja te izrade izvještaja s konzultacija.

Prijave na ovom linku.

Prijedloge preporuka/policy rješenja o kojima ćemo raspravljati u području medijske pismenosti u području srednjoškolskog obrazovanja na konzultacijama možete pronaći ovdje.

Smjernice su nastale u sklopu projekta “Medijsko obrazovanje je važno (MOV)” koji čini konzorcij 11 hrvatskih organizacija i institucija: Gong, Pragma, Telecentar, Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu, Bacači sjenki, Dječji kreativni centar DOKKICA, Info zona, Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Javna rasprava se održava u sklopu projekta “Medijsko obrazovanje je važno.MOV”. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.