Prošli se tjedan u Selcu održala jubilarna 20. Ljetna škola tolerancije – debatni kamp u organizaciji Hrvatskog debatnog društva.

65 zagrebačkih učenika osnovnih i srednjih škola i 13 nastavnika su od 27. kolovoza do 2. rujna 2016. godine sudjelovali na radionicama i raspravama koje su provodili naši treneri. Važno je napomenuti i da je, zahvaljujući potpori Grada Zagreba, sudjelovanje na Ljetnoj školi bilo besplatno za učenike slabijeg imovinskog statusa.

Ukupno 16 certificiranih trenera i mentora s višegodišnjim iskustvom edukacije u području debate osmislilo je i provodilo ovogodišnje radionice, a visoku kvalitetu njihovog rada i pristupa dokazuju i odlični rezultati evaluacija polaznika Ljetne škole. Kroz svakodnevne radionice, debate i okrugle stolove, polaznici ovogodišnje Ljetne škole upoznali su se s različitim mišljenjima, stavovima, ali i činjenicama vezanim uz aktualne događaje i teme koji toleranciju stavljaju na kušnju. Učenici su tako raspravljali o pitanjima unutareuropskih migracija i položaju osoba slabijeg imovinskog statusa, nezadovoljstva koje iz toga proizlazi i tektonskih političkih posljedica, poput Brexita, ali i o pitanju besplatnog visokoškolskog obrazovanja.

Pozitivna iskustva učenika i nastavnika nakon Ljetne škole najbolja su motivacija za daljnji rad i trud, pa možete očekivati i Ljetnu školu tolerancije i 2017. godine! Pozivamo Vas da pratite našu web i Facebook stranicu kako ne bi propustili nadolazeće informacije o novom izdanju Ljetne škole.