Dragi prijatelji, s velikom tugom obavještavamo Vas kako je jučer, 12.12. preminula naša prijateljica, kolegica, počasna članica i bivša predsjednica HDD-a Teodora Dubrović.

Tea se u rad naše udruge uključila kao psihologinja u OŠ Milana Brozovića iz Kastva te je bila jedna od prvih osoba u Hrvatskoj koja je počela provoditi debatni program u osnovnim školama kroz koji je radila kao voditeljica kluba, trenerica i mentorica svojim kolegama. Od 2004. do 2009. godine bila je predsjednica HDD-a, a 2009. svoj rad u osnovnoj školi zamijenila je radom u Agenciji za odgoj i obrazovanje gdje je kao viša savjetnica za stručne suradnike psihologe i nastavnike psihologije nastavila svoj neumoran rad na unapređenju rada s djecom i mladima te na reformi našeg obrazovnog sustava.

Njen je odlazak veliki gubitak za njene prijatelje i kolege koji su se uvijek mogli pouzdati u njenu potporu i stručnost, a djeca i mladi ostali su bez velikog zagovornika svojih prava i pozitivnih promjena u sustavu.

Ovim putem izražavamo iskrenu sućut njenoj obitelji, ali i širokom krugu prijatelja i kolega koji su pogođeni ovom vijesti.

Posljednji ispraćaj Teodore Dubrović bit će u utorak, 15.12.2015. u 15:00 na gradskom groblju grada Kastava.