Hrvatsko debatno društvo i Gong vas pozivaju na konzultacije na temu “Socio-emotivne vještine i medijska pismenosti djece i mladih“, koje će se održati online, u utorak, 21. veljače 2023. godine, u 12:30 sati. Konzultacije ćemo održati putem ZOOM platforme a očekivano trajanje je 90 min.

Cilj konzultacija je upoznati se sa smjernicama vezanim uz medijsko obrazovanje te daljnja razrada smjernica specifično u području Socio-emotivne vještine i medijska pismenosti djece i mladih. Sudionici će dati povratnu informaciju na preporuke proizašle iz dosadašnjeg procesa konzultacija. Proces konzultacija će voditi predstavnice Hrvatskog debatnog društva u suradnji s predstavnicima GONG-a, a ciljana skupina su osobe koje rade s mladima i u formalnom i u neformalnom obrazovanju te stručnjaci u području medijske pismenosti. Sastanak će se snimati sa ciljem dokumentiranja te izrade izvještaja s konzultacija.

Na online konzultacije se možete prijaviti ovdje.

Prijedloge preporuka/policy rješenja o kojima ćemo raspravljati u području medijske pismenosti u području socio-emotivne vještine i medijska pismenosti djece i mladih na konzultacijama možete pronaći ovdje.

Smjernice su nastale u sklopu projekta “Medijsko obrazovanje je važno (MOV)” koji čini konzorcij 11 hrvatskih organizacija i institucija: Gong, Pragma, Telecentar, Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu, Bacači sjenki, Dječji kreativni centar DOKKICA, Info zona, Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Javna rasprava se održava u sklopu projekta “Medijsko obrazovanje je važno.MOV”. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.