Pitanje održivog razvoja i zaštite okoliša svakim danom sve više dobiva na važnosti. Prva rasprava u okviru našeg novog projekta “EU Spikaonice” bavit će se upravo tim pitanjima.

Projekt predstavlja suradnju između Europskog doma Zagreb, Europskog pokreta Hrvatska i Hrvatskog debatnog društva, organizacija koje su se udružile kako bi mladi imali priliku učiti i raspravljati o europskim politikama koje utječu na njihove živote.

Naša prva EU Spikaonica, i to na temu “Planet vs. profit”, održat će se u utorak, 15.12.2020. u 11 sati. Raspravljat ćemo o tome je li moguće zaštititi planetu,a ne kompromitirati gospodarski rast i razvoj, što Hrvatska čini po pitanju zaštite okoliša, te koja je politika Europske unije vezana uz klimatske promjene.

Panelisti su Tamara Tarnik iz Hrvatske gospodarske komore i predsjednica Zajednice za zaštitu okoliša u gospodarstvu, Ana Rosanić, predsjednica udruge Priroda za sve, i Marko Stančec, voditelj projekata u ODRAZ-u. Raspravu će moderirati Zvonimir Jukić, voditelj projekta UniCompoST pri KTF Split te stručni suradnik u Studentskom poduzetničkom inkubatoru EFST.

Iznimno nam je važna publika koja će imati priliku razgovarati s panelistima nakon svakog tematskog seta. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u prvoj raspravi, molim vas popunite ispunite ovaj formular do 14. prosinca.