Kao i svake godine do sada, početak školske godine označava i otvaranje prijava za sudjelovanje u radu debatne reprezentacije. Prijaviti se mogu učenici srednjih škola, neovisno o razredu koji pohađaju.

Ove godine, po prvi put, ponovan proces kvalifikacija moraju proći i prošlogodišnji članovi reprezentacije.

Kriteriji odabira su:

  • znanje engleskog jezika
  • dosadašnji rezultati na turnirima* (ako niste debatirali WS, gledamo vaše KP turnire)
  • poslani case-ovi
  • selekcijska debata.

Sudjelovanje na selekcijskim debatama, kao i na sastancima, moguće je putem videopoziva i za debatante koji nisu iz Zagreba.

Što se tiče rada u reprezentaciji, možete očekivati dva sastanka tjedno, razne vrste domaćih zadaća, pripreme za međunarodne turnire te obavezu informiranja o aktualnim događajima.

Prijave trebaju sadržavati sljedeće:

– ime, prezime, klub, broj mobitela

– popis turnira na kojima ste sudjelovali te vaš prosjek bodova (http://hdd.hr/rezultati/) *

– koji ste razred i koliko dugo debatirate

– potpun case (obje strane) na engleskom jeziku na tezu “This house would require individuals to pass a political general knowledge test in order to vote”

Prijave se šalju na prijave@hdd.hr sa subjectom “Prijava za reprezentaciju” te trebaju biti poslane do 23:59 u srijedu, 26.09.2017.

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja, slobodno se javite na ivona@hdd.hr

Sretno!

*Nedostatak debatnog iskustva ili ideja da vaši dosadašnji rezultati nisu dovoljno dobri za reprezentaciju vas ne trebaju obeshrabriti. Ne tražimo debatante koji sutra mogu ići na svjetsko natjecanje, nego debatante koji su zainteresirani i spremni raditi kako bi u nekom trenutku mogli otići na međunarodne i (fingers crossed!) svjetske turnire.