Došlo je vrijeme da si zapečatite sudbinu. Opcije su vam sljedeće:

  1. Ekonomija

Biranje ove teme godine znači debatiranje i upoznavanje s osnovnim ekonomskim fenomenima poput nezaposlenosti, inflacije, tržišta, ponude i potražnje i inih zanimljivosti. Ovo podrazumijeva i učenje o najvažnijim ekonomskim institucijama poput MMF-a ili ECB-a. Jedno od bitnih područja ove teme svakako će biti i kapitalizam i socijalizam i drugi ekonomski sustavi.

  1. Kultura

Ova tema godine uključuje raspravljanje o  raznim segmentima kulture: od obrazovanja do umjetnosti i religije te nacionalnog identiteta. Unutar ove teme raspravljat će se i o važnosti države u štićenju kulturnih bogatstava.

  1. Ekologija

Kao jedna od gorućih svjetskih problema, ova bi se tema bavila pitanjem globalnog zatopljenja i odgovornosti raznih aktera za isto, kao i pitanjima poput privatizacije prirodnih bogatstava i slično.

  1. Politika

Unutar ove teme raspravljalo bi se ponajviše o političkim ideologijama (od konzervativizma i liberalizma pa do nacionalizma i drugih), političkim sustavima (bilo demokraciji, bilo diktatur, bilo trećim opcijama) i trendovima u suvremenoj politici.

  1. Pravo

Ova se tema bavi pitanjima poput svrhe kažnjavanja, prava zatvorenika, maloljetničkog prava,  ali i odgovornost država za ratne zločine. Obuhvaća i upoznavanje s najvažnijim sudovima poput Europskog suda, Suda za bivšu Jugoslaviju i drugih.

 

Hrvatsko debatno društvo je udruga čiji se volonteri, putem organiziranja i provođenja vaših dragih debatnih sastanaka, turnira, seminara, kampova i žrtvovanja vlastitog vremena da sudjeluju na sastancima i edukacijama koji im u tome pomažu, trude prenjeti vam demokratske i građanske vrijednosti. Zato vas molimo da budete pošteni građani i ne sudjelujete u izbornim malverzacijama, odnosno da glasate samo jednom i za samo jednu temu. Jedan član, jedan glas! Glasati možete do srijede, 21. rujna 2016. Svoje biračko mjesto pronađite ovdje.