Postoji li još uvijek mogućnost da glazbom mijenjamo svijet ili je ovo ideja koja umire zajedno s idjeom da se svijet uopće može mijenjati? Čak i da može, postavlja se pitanje želimo li da današnja glazba i njene poruke imaju ikakvog ujtecaja na mlade?

Ovo su pitanja oko kojih se odvija javna tribina s temom utjecaja glazbe na suvremeno društvo, održana u I. gimnaziji, 21. travnja 2015. godine. Debatanti Krvoločnih visibaba debatirali su na tezu: Glazbenici trebaju biti uzor mladima. Ovo je prva u nizu tribina koje će održati Hrvatsko debatno društvo u suradnji s nezavisnim kazalištem Montažstroj. Tribinu su moderirali Ante Perković, Borut Šeparović i Petra Prša. Osim zanimljive debate, učenici su aktivno sudjelovali u raspravi propitkujući svoj odnos prema glazbi, važnosti kulture u društvu, utjecaju glazbenika na mlade ta poruka koje im šalju. Na tribini, osim debate, puštali su se i spotovi kako bi se uvidjeli različiti pristupi glazbi (Elemental, Dubioza kolektiv, Jelena Karleuša).

Cilj suradnje Hrvatskog debatnog društva i Montažstroja je potaknuti učenike na raspravu o autorskim pravima, odnosu kulture naspram društva i/ili pojedinca. Montažstroj trenutno izvodi predstavu ”A gdje je revolucija stoko” u kojoj se problematiziraju naveden teme, a koju Vam svakako preporučamo.

Spotovi za predstavu „A gdje je revolucija stoko“