S početkom školske godine idemo u nove pobjede pa ovim putem pozivamo učenike prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola da se prijave za hrvatsku debatnu reprezentaciju.

Tražimo motivirane ljude spremne na intenzivno sastančenje, puno timskog rada te puno korištenja engleskog jezika.

Kriteriji odabira biti će znanje engleskoga, dosadašnji rezultati na turnirima* (ako niste debatirali WS, gledamo vaše KP turnire), poslani kejsevi te selekcijske debate. Sudjelovanje na selekcijskim debatama, kao i na sastancima, moguće je putem videopoziva i za debatante koji nisu iz Zagreba.

Što se tiče rada u reprezentaciji, možete očekivati dva sastanka tjedno, razne vrste domaćih zadaća, pripreme za međunarodne turnire te obavezu informiranja o aktualnim događajima.

 

Prijave trebaju sadržavati sljedeće:

– ime, prezime, klub, broj mobitela

– popis turnira na kojima ste sudjelovali te vaš prosjek bodova (http://hdd.hr/rezultati/) *

– koji ste razred i koliko dugo debatirate

– potpun case (obje strane) na engleskom jeziku na tezu “This house believes that the media should not report on private lives of politicians

Prijave se šalju na prijave@hdd.hr sa subjectom “Prijava za reprezentaciju” te trebaju biti poslane do 23:59 u utorak, 26.09.2017.

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja, slobodno se javite na luka.bakovic4@gmail.com ili na matijabrkiczgb@gmail.com.

Sretno!

Predlozak za case

*Nedostatak debatnog iskustva ili ideja da vaši dosadašnji rezultati nisu dovoljno dobri za reprezentaciju vas ne trebaju obeshrabriti. Ne tražimo debatante koji sutra mogu ići na svjetsko natjecanje, nego debatante koji su zainteresirani i spremni raditi kako bi u nekom trenutku mogli otići na međunarodne i (fingers crossed!) svjetske turnire.