Debate stranaka novi su projekt Hrvatskog debatnog društva koji provodimo s ciljem pružanja platforme različitim političkim opcijama i pozicijama za predstavljanje svojih ideja i civiliziranu raspravu s onima čije su ideje i stavovi drugačiji ili suprotni. U svakoj debati postoje i oni koji su za i oni koji su protiv, i Vlada i opozicija, a svaka iznesena ideja mora biti argumentirana i može biti propitana. Važan element Debata stranaka su i pitanja publike koja u događaj uvode i šire viđenje problema o kojima debatiraju sukobljene strane.

Prvu Debatu stranaka održali smo 8. veljače 2020. godine u Auli Sveučilišta u Zagrebu. Tom su nam se prilikom pridružili predstavnici Mladeži HDZ-a i Foruma mladih SDP-a koji su raspravljali o postojećim i potencijalnim politikama usmjerenih na poboljšavanje položaja mladih u Hrvatskoj.

Debate stranaka će se nastaviti, a zaintersirane molimo da nam predlože teme koje bi željeli vidjeti zastupljene.

Pratite ovu, kao i naše Facebook i Instagram stranice za najave novih događaja u sklopu ovog projekta i pridružite nam se – ulaz za publiku je slobodan.

Projekt su medijski popratili Večernji list, 24 sata, Dnevnik Nove TV (od 26:00) i Dnevnik 2 HRT-a (0d 34:15, 8. veljače 2020.), a prvi Debatu stranaka uživo je prenosila N1 televizija.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Ivoni Anić na ivona@hdd.hr