Godine su samo broj

Godine su samo broj
Godine su samo broj 2021-07-09T15:33:46+00:00

Mladi volonteri Hrvatskog debatnog društva odlučili su se upustiti u pisanje projekta s ciljem smanjenja dobne diskriminacije u društvu. Petero mladih će kroz 2021. godinu održati niz aktivnosti u sklopu projekta kako bi mlade i starije građane povezali, upoznali te dodatno istražili primjećuju li oni diskriminaciju, postoji li diskriminacija i što napraviti da se ista umanji. Pri samom kraju projekte organizirat ćemo okrugli stol kako bismo sve zainteresirane upoznali s rezultatima i (nadamo se) uspjesima projekta.

Kroz projekt održat će se niz fokus grupa te radionica pod nazivom ”Mladi za starije” i ”Stariji za mlade”. Kroz radionice želimo osigurati prijenos znanja s jedne generacije na drugu. Sve su teme dobrodošle i ukoliko ste zainteresirani da znanja i vještine koje imate podijelite s drugima javite se na darija.jeger@hdd.hr.

Pozivamo mlade (16 – 30 godina) da sudjeluju u fokus grupama na temu dobne diskriminacije. Više o fokus grupi možete pročitati ovdje, a prijaviti se putem linka do 21.6. u 18h.

Predviđeno vrijeme trajanja fokus grupe je 60 minuta, a aktivnost će se provoditi sukladno epidemiološkim preporukama.

”Godine su samo broj” projekt je kreiran od strane pet volontera Hrvatskog debatnog društva. Projekt financira Europska Unija u sklopu programa Europske snage solidarnosti.