Prošli smo tjedan posjetili Albaniju, točniju naše partnere JAA iz Tirane kako bismo održali trening za mlade ambasadore u sklopu projekte DEEP. Trenerice su bile naše Darija i Ivona.

Aktivnost „Trening za mlade ambasadore“ uključivala je višednevni događaj za mlade kroz koji su se mladi upoznali s različitim oblicima aktivnog sudjelovanja u donošenju odluka, s posebnim naglaskom na korištenje deliberativnih metoda pri zagovaranju promjena u lokalnoj zajednici. Jedan od ciljeva projekta DEEP kojem ova aktivnost izravno doprinosi je „Razvijanje demokratskih kompetencija i građanske svijesti kod mladih te njihovo uključivanje u participativne modele odlučivanja“ kroz provedbu različitih metoda neformalnog obrazovanja i jačanje kompetencija mladih, njihovih znanja, vještina i stavova za aktivno građanstvo. Aktivnost se odvijala uživo u Tirani, trajala je 4 dana i uključila je 25 učenika i učenika iz 5 srednjih škola u Tirani.

Zahvaljujemo svim sudionicima na trudu i požrtvovnom radu, a sad idemo osmisliti rješenja koja će dovesti do stvarne promjene u zajednici.

Projekt provodimo u partnerstvu s Junior Achievement Albania uz financijsku potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova u sklopu programa #Zajedno.