Prošli smo tjedan održali uspješan međunarodni trening “Let’s debate!” u sklopu projekta DOCC, koji je okupio mlade, kao i stručnjake za rad s mladima zainteresirane za debatnu metodologiju. Trening se održao u Zagrebu,  a trajao je od 19. do 21. siječnja 2024. godine.

Polaznici su imali priliku sudjelovati u raznovrsnim aktivnostima koje su poticale kritičko razmišljanje, javni nastup, aktivno slušanje, timski rad, istraživanje, analizu podataka te argumentiranje. Iskusni treneri i trenerice Hrvatskog debatnog društva vodile su program, pružajući dragocjene savjete i podršku sudionicima.

Sudionici su imali priliku razviti svoje vještine i steći dublje razumijevanje važnih društvenih tema, doprinoseći izgradnji kvalitetnijeg javnog diskursa. Trening je bio interaktivan i dinamičan, potičući dijalog i razmjenu ideja među sudionicima.

Održavanje ovog treninga predstavlja važan korak u jačanju vještina mladih i stručnjaka za rad s mladima te promicanju konstruktivnog i argumentiranog dijaloga o društvenim pitanjima kroz korištenje debatne metodologije.

Zahvaljujemo partnerskim organizacijama što su vrhunski pripremile svoje sudionike i sudionice i cijelo iskustvo učenja i interkulturalne suradnje učinile više no ugodnim. Vidimo se ponovo!

Projekt provodi švedska organizacija Ungdomsfronten s partnerima: Hrvatsko debatno društvo iz Hrvatske, CET platform Italy iz Italije, Agora Aveiro iz Portugala i Citizens Foundation iz Islanda. Projekt je sufinanciran u sklopu Ključne aktivnosti 2: Područje mladi u sklopu Erasmus + programa.