Nakon kratke pauze, danas je održana 12. po redu radionica Zdravih konzultacija na temu pravilne prehrane i fizičkog zdravlja mladih.
Tema radionice iznimno je aktualna s obzirom na zabrinjavajuće rezultate istraživanja (CroCOSI 2018/2019) po kojima je Hrvatskoj, kao i u Europi, više od polovice osoba starijih od 18 godina ima prekomjernu tjelesnu masu i debljinu, njih 57,4 posto, od čega debljinu ima 18,7 posto stanovnika. Oko 35 posto djece u dobi do 8,0 do 8,9 godina je prekomjerne mase i debljine, a tek 14 posto roditelja toga je svjesno. Istraživanja su pokazala, djeca koja u djetinjstvu imaju problema s težinom, vjerojatno će i u adolescentskom razdoblju imati iste, ako ne i veće probleme. 

Mladi sudionici projekta raspravljali su o ozbiljnosti problema, upoznavali su se s politikama Grada Zagreba koje su potom analizirali i zatim su kreirali svoje prijedloge politika.

Mladi sudionici su prepoznali važnost obrazovnih institucija u stvaranju zdravih navika, a posebno osnovnih škola.

Osnovne škole su okruženje u kojem mladi provode mnogo sati u danu. Kao rezultat toga, provedba edukacije o zdravoj prehrani u školama, prikladan je i strateški pametan način pozitivnog utjecaja na djecu, kreiranje zdravih prehrambenih navika od rane dobi i stvaranje predznanja o nutritivnim vrijednostima prehrambenih namirnica.