Županijsko natjecanje za Zagreb i okolicu, kao i natjecanje za Kontinentalnu Hrvatsku održalo se u Zagrebu, 16. i 17. ožujka 2019.g. Dva paralelna turnira održala su se u X. gimnaziji – natjecanje za Kontinentalnu Hrvatsku okupilo je ukupno 13 debatnih timova iz 6 različitih škola, dok je natjecanje za Zagreb i okolicu okupilo čak 46 timova iz 12 škola.

Govornicom natjecanja za Kontinentalnu Hrvatsku proglašena je Petra Japundžić iz Gimnazije Sisak, a tim Gimnazija Sisak 1 u sastavu Petra Japundžić, Dunja Petrović i Katarina Hrnčević osvojio je prvo ekipno mjesto turnira.

Prvo mjesto u individualnoj kategoriji zagrebačkog županijskog natjecanja otišlo je u DK PUP – Iris Jukić Šućur, dok je njen tim PUP Crni (Iris Jukić Šućur, Leo Barišić i Maša Karapandža) iz X. gimnazije ostvario prvo ekipno mjesto na natjecanju.

Službeni rezultati natjecanja bit će objavljeni nakon završetka svih županijskih natjecanja, a neslužbene rezultate možete vidjeti ovdje: Kontinentalna Hrvatska i Zagreb i okolica.

Sljedećim tunrirma veselimo se na kraju godine ili na debatnom kampu!

Hvala X. gimnaziji na domaćinstvu, hvala svim debatantima koji su debatirali, profesorima i volonterima koji su radili sa svojim učenicima, kao i sucima koji su sudili turnir.