Zajedno smo s partnerskim organizacijama Agora Aveiro, CET platform Italy i Ungdomsfronten pokušali doći do odgovora tijekom našeg partnerskog sastanka u sklopu projekta “DOCC: Debate on, change community”, koji se održao u Italiji od 6. do 7. ožujka 2024.

Na partnerskom smo sastanku dogovarali kako ćemo provoditi deliberacijski događaj u sklopu debatnih klubova mladih i koja je razlika između deliberacijskog događaja i dijaloga mladih s donositeljima odluka. Dogovorili smo se i oko svih aktivnosti koje su nam u planu idućih godinu dana i uspješno završili s planiranjem aktivnosti i u drugim radnim paketima.

Aktivnosti koje nam slijede su:

  • izrada materijala za provedbu deliberacija
  • online partnerski sastanak o provedbi projekta
  • priprema i provedba deliberativnih događaja u Italiji, Portugalu, Švedskoj i Hrvatskoj
  • objava edukativnih materijala za provedbu deliberacija

Zadovoljni smo što se naša iskustva stečena kroz brojne dosadašnje projekte multipliciraju kroz nove suradnje i projekte.

Projekt provodi švedska organizacija Ungdomsfronten s partnerima: Hrvatsko debatno društvo iz Hrvatske, CET platform Italy iz Italije, Agora Aveiro iz Portugala i Citizens Foundation iz Islanda. Projekt je sufinanciran u sklopu Ključne aktivnosti 2: Područje mladi u sklopu Erasmus + programa.