U duhu suradnje i zajedničke predanosti izvrsnosti u obrazovanju, predstavnici partnerskih organizacija nedavno su se okupili u Zagrebu na našem Kick-off sastanku projekta Voice of Vocation 17. i 18. prosinca 2023. godine.

Sastanak je započeo jedinstvenom prilikom za svaku organizaciju da predstavi svoje aktivnosti, potičući dublje razumijevanje različitih uloga unutar našeg partnerstva. 

Na sastanku smo detaljno predstavili projekt, prolazeći kroz svaki radni paket i pokrećući rasprave o nijansiranim ulogama unutar projekta. Rezultat? Zajedničko razumijevanje odgovornosti i poticanje vlasništva nad samim projektom. Također, za uspješnu provjedbu projekta ključ je dobro razumijevanje partnerskih uloga i obveza. Kroz promišljene rasprave, razjasnili smo uloge koordinatora projekta, nositelja radnih paketa i drugih suradnika i time postavili temelj za besprijekornu suradnju.

Najduže je trajala i zauzela centralno mjesto ovog sastanka kreativna rasprava o oblikovanju materijala i opipljivih rezultata projekta. Zajednički smo osmislili obrazovne materijale ispirirane debatom koji nisu samo informativni, već i privlačni i zabavni, s posebnim naglaskom na razvoj mekih vještina.

Uspjeh našeg projekta ovisi o suradničkim naporima svakog partnera. Kako napredujemo, želimo prigrliti duh suradnje, inovacija i obrazovnog utjecaja, te uložiti dodatne napore u integiranje debatne metodologije u formalni sustav obrazovanja.

Pratite nas za više informacija o ovom zanimljivom projektu, a više o samom projektu možete pronaći na ovom linku: http://hdd.hr/programi-i-projekti/voice-of-vocation/

Projekt provodi 9 partnerskih organizacija s Hrvatskim debatnim društvom kao nositeljem. Projekt je sufinanciran u sklopu Ključne aktivnosti 2: Područje Opće obrazovanje u sklopu Erasmus + programa.

Partneri: Hrvatsko debatno društvo, Škola za cestovni promet, Associazione Societa Nazionale Debate Italia, IISS Pietro Sette, Debating Society Germany e.V, Berufliches Schulzentrum Bietigheim-Bissingen, Otvorena komunikacija, Ekonomsko – trgovinska škola i International debate education association (IDEA).