Državno Natjecanje u debati

Državno Natjecanje u debati
Loading Events
  • This event has passed.

Državno Natjecanje u debati za osnovnu i srednju školu održava se 13. – 15. svibnja 2021. preko Zoom-a. Ovim putem se želimo zahvaliti Osnovnoj školi Zapruđe na spremnosti da i ove godine budu domaćini u slučaju povoljnije epidemiološke situacije.

Na Natjecanje je pozvano 14 osnovnoškolskih te 20 srednjškolskih ekipa sukladno plasmanu po završetku svih (među)županijskih natjecanja. Popis pozvanih ekipa možete pronaći ovdje.

Na natjecanju će se debatirati, tijekom neeliminacijskih runda, dva puta na zadanu tezu te na dvije ad hoc teze. Tijekom polufinalnih i finalinih debata debatirat će se zadana teza, a srednjoškolci će u četvrfinalu debatirati na ad hoc tezu.

Zadana teza za osnovnu školu, u KP formatu, glasi:  Treba ograničiti broj mandata za sve političke i javne funkcije u državi

Zadana teza za srednju školu, u WS formatu, glasi: Ovaj dom bi razdvojio velike tehnološke kompanije (Google, Amazon itd.)

Prijave ekipa na natjecanje traju do 7. svibnja 2021. Ispunjenu Agencijsku prijavnicu molimo vas da pošaljete na mail darija.jeger@azoo.hr.
Ekipe voditelji trebaju prijaviti i u naš registracijski sustav do kojeg dolazite preko ove poveznice.

Ukoliko su se mijenjali podatci kapetana ekipa (e-mail i kontakt broj) od županijskog natjecanja, molimo voditelje da to upišu u Agencijsku prijavnicu pod ”Ostale napomene”. 

Hodogram natjecanja možete preuzeti ovdje.