Dragi svi, ove godine se Svjetsko prvenstvo u debati održava u Beogradu od 16. do 26. srpnja 2024. HDD kroz svoju akreditaciju (projekte razmjene učenika i odraslih) ovog puta ima priliku pomoći kolegama iz Otvorene komunikacije (organizatori natjecanja) osigurati što raznovrsniji sudački pool koristeći suce koji su članovi IDEA organizacije, a to smo i mi.

HDD ima mogućnost prijaviti dva, a vjerojatno i više sudaca (nagađanja u ovom trenutku kažu 3 do 4) koji će suditi pohađati radionice kojima je cilj osnaživanje sudaca i povećavanje kvalitete suđenja te suditi svjetsko prvenstvo. Naglašavam kako je sudjelovanje na trening radionicama nužno te će se suđenje debata koristiti kao praktično iskustvo za rasprave na treningu.

Prvenstveno se traže aktivni suci s položenim WS sudačkim ispitom srednjoškolski suci koji doprinose radu HDD-a, a možda u ovom trenutku još nisu imali priliku mnogo prilika za međunarodna suđenja..

Kriteriji koji su propisani kao selekcijski:

        iskustvo u suđenju srednjoškolskih debata

        mogućnost davanja konstruktivnog feedbacka debatantima

        poštivanje vrijednosti debate kao edukacijske metode, a ne samo natjecateljske

Dodatni kriteriji za HDD selekciju:

        aktivnost u radu HDD-a

        redovitost i točnost prilikom pohađanja sudačkih radionica

        sudjelovanje u debatnom programu HDD-a i u idućoj školskoj godini

Cijeli proces izgleda tako da HDD direktno predlaže 2 suca koji će suditi Svjetsko prvenstvo. U slučaju da druge članice IDEA-e ne potroše sva svoja mjesta, HDD će zajedno sa ostalim ex Yu zemljama dobiti dodatna mjesta. Koji predloženi suci od strane HDD-a će zauzeti dodatna mjesta ovisi o dogovoru WSDC CAP tima, predstavnika IDEA-e i predstavnika HDD-a.

Prijave su otvorene do 7.4. u  23:59, a za prijavu je potrebno ispuniti ovaj form.
Kandidate ćemo obavijestiti o rezultatu selekscijskog postupka 8.4.
Odabrane kandidate 9.4. prijavljujemo službenim putem za sudjelovanje.