Sukladno proširenju debatnog programa i kontinuiranom rastu broja debatnih kluba i njihovih članova, HDD je odlučio formirati novo vijeće – Vijeće debatanata. 

Vijeće debatanata, kao savjetodavno tijelo, okuplja debatante iz svih debatnih klubova unutar HDD-a. Ovo vijeće služi upravo kao pozornica za debatante na kojoj mogu izraziti svoje želje, probleme i prijedloge s ciljem razvoja debatnog programa.

Sve o ulozi Vijeća debatanata, predstavnika debatnih klubova i moderator možete pronaći ovdje.

Neovisno o tome koji ste razred, koji klub ili iz kojeg grada – ako želite sudjelovati u razvoju debatnog programa, imate korisne i konstruktivne komentare i kritike na rad udruge, edukacije, turnire, teze i sve čime se bavimo (ili bismo trebali početi) javite se svojim debatnim voditeljima kako biste provjerili selekcijski postupak unutar svoga kluba.

Predstavnik debatnog kluba se može postati u slučaju da je ta osoba član debatnog kluba minimalno godinu dana do trenutka prijave. Prijaviti se možete ovdje.

Moderatorom se može postati u slučaju da je ta osoba aktivan volonter HDD-a minimalno godinu dana do trenutka prijave. Prijaviti se možete ovdje.