U sklopu projekta Solidarno o mentalnom zdravlju, u veljači smo održali radionice u karlovačkim srednjim školama. U projektu su sudjelovale Prirodoslovna škola Karlovac i Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac.

Upravo ove škole smo odabrali jer u Prirodoslovnoj školi ima puno više djevojaka, a u Mješovitoj industrijsko-obrtničkoj školi ima puno više dječaka, pa smo na taj način željeli osigurati što veći doseg i djevojaka i dječaka. S obzirom na spol učenika u razredu, prilagodili smo i naše aktivnosti na radionici jer, u kontekstu mentalnog zdravlja, važno je uzeti u obzir i razlike u načinu na koji djevojke i dječaci doživljavaju stvari te kako se nose s teškoćama mentalnog zdravlja. I, moramo priznati, da su nas dečki jako ugodno iznenadili s razinom zainteresiranosti i sudjelovanjem u radionicama. 

Na prvoj radionici, pričali smo o mentalnom zdravlju općenito te učili o mitovima i činjenicama o mentalnom zdravlju. Fokus druge radionice je bio osvijestiti načine na koje si pomažemo kada nam je teško, ali i saznati za neke nove načine koji nam mogu olakšati teža razdoblja. Sve u svemu, neke stvari smo utvrdili, nešto novo smo naučili, malo smo se i igrali, a na kraju, odlično i zabavili!

🔛 Projekt “𝗦𝗼𝗹𝗶𝗱𝗮𝗿𝗻𝗲 𝘀𝗽𝗶𝗸𝗮𝗼𝗻𝗶𝗰𝗲” provodi grupa mladih (žena), uz financijsku podršku Agencije za mobilnost i programe Europske unije kroz program #EuropeanSolidarityCorps. Projekt provodimo u sklopu našeg programa #Zajedno.

Izvor teksta: Hana Sarajlić