Po završetku 74 debate koje su učenici osnovnih i srednjih škola debatirali u Rijeci poznati su nam pobjednici državnog Natjecanja u debati 2023.

Osnovna škola Podmurvice ugostila nas je na dva dana kako bismo mogli raspravljati o umjetnoj inteligenciji, kulturi otkazivanja, testovima za roditeljstvo, ulozi ocjena u škola, medijskom pokrivanju masovnih ubojstava, reklamiranju proizvoda i kažnjavanju političara za neispunjavanje predizbornih obećanja.

Prvo ekipno mjesto u kategoriji osnovnih škola zauzela je ekipa Mladost 1 iz Osnovne škole Mladost u Zagrebu. Zagrebačka ekipa Pup iz X. gimnazije ”Ivan Supek” osvojila je titulu prve ekipe u ekipnoj kategoriji za srednju školu.

Nika Pokrovac (Bušmani 1  – II. gimnazija Zagreb) i Sara Čolaković (Mladost 1 – Osnovna škola Mladost) osvojili su prvo mjesto u individualnoj kategoriji.

Čestitamo svim ekipama na predanom radu, zahvaljujemo mentorima na nebrojenim satima uloženima u rad s učenicima. Voljeli bismo se posebno zahvaliti Prirodoslovnoj školi na domaćinstvu te sucima i tab majstoru koji su omogućili da se natjecanje provede kako je i zamišljeno.

Rezultate osnovnoškolskog natjecanja preuzmite ovdje.

Rezultate srednjoškolskog natjecanja preuzmite ovdje.