Radionica “Zagreb i socijalna prava mladih”

Radionica “Zagreb i socijalna prava mladih”

Mlada si osoba (ili osoba koja radi s mladima) koja želi promjeniti društvo? Želiš istražiti koja sve socijalna prava postoje? I kako ih ostvarujemo? Ako da, imamo nešto za tebe. 

Pozivamo vas na radionicu “Zagreb i socijalna prava mladih” koja će se održati u četvrtak, 02.03.2023. u prostorijama HDD-a u Berislavićevoj 16 od 11h-17h. 

Prijave na ovom linku.

Cilj radionice je pružiti priliku mladima da analiziraju razinu socijalnih prava mladih u svojim lokalnim zajednicama (konkretno za ovu radionicu u Zagrebu) te na osnovu tih podataka osmisle prijedloge poboljšanja socijalnih prava mladih u Zagrebu. 

Dodatno, radionica želi pružiti mladima alate za uspješno zagovaranje promjena u svojim zajednicama kao i ostale vještine koje će im biti od pomoći u svakodnevnom životu. 

Mladi će imati priliku upoznati se s debatom i debatnim metodama rada koje osiguravaju poboljšanje kritičkog razmišljanja, analitičkih i istraživačkih vještina. Radionica će pružiti mogućnost mladima da rade na svom javnom nastupu kao i zagovaračkim vještinama.  

A nakon radionice? Zajedno s drugim mladima moći ćeš sudjelovati u dijalogu o socijalnim pravima s donositeljima odluka kako bi zajedno kreirali socijalno osjetljivije lokalne politike za mlade (prevedeno, moći ćeš reći svom Gradonačelniku/ci reći kako mogu pomoći da se tvoja prava poštuju).

Sudjelovanje je besplatno, ručak osiguran i putni troškovi pokriveni.

Ovim projektom Hrvatsko debatno društvo želi  kroz dijalog mladih i donosioca odluka podignuti svijest o važnosti osiguravanja socijalnih prava te uključiti mlade u raspravu o lokalnim politikama za mlade kako bismo zajednički došli do inkluzivnijih politika za mlade na lokalnoj razini i pozitivno utjecali na pristup pravima za sve mlade. Ovim projektom želimo u obzir uzeti I posljedice pandemije koronavirusom te potresa i temeljem toga osmisliti preporuke za nove lokalne politike za mlade ili nadopunu postojećih politika za mlade.

Ukoliko ste zainteresirani za poboljšanje socijalnih prava mladih u svojoj zajednici, ali I jačanje vlastitih vještina, pozivamo vas da se odazovete na radionicu ☺ 

ℹ️ Radionica je dio projekta „RasPRAVA“ koji je financiran sredstvima programa Europske unije Erasmus+, a provodi ga Hrvatsko debatno društvo s partnerskim organizacijama Udruga Mladih Ilok “Volja”, Udruga IKS, Info-centar za mlade ZUM, Info zona i Mreža mladih Hrvatske. Provodimo ga u sklopu programa #Zajedno.

 

2023-02-21T11:59:35+00:00