Dragi voditelji,

pozivamo vas na seriju radionica koje će se baviti mentalnim zdravljem u radu s mladima koje Vijeće za metodiku održava zajedno s psiholozima iz udruge kako si?. Cilj ovih radionica je pružiti vam psihoedukaciju o teškoćama s mentalnim zdravljem i razviti vaše kompetencije u radu s mladima koji se suočavaju s teškoćama u mentalnom zdravlju. U tu svrhu osimislili smo program od četiri cjeline u kojima će se adresirati i problemi koje ste navodili u prije provedenoj anketi. Radionice će se održavati uživo u dva termina.

Termin 1: 23.4. 2022. u 10 sati uživo* na adresi Dvorničićeva 15

Psihoedukacija

Sadržaj: Radionica će biti posvećena predstavljanju simptomatike različitih psihičkih poremećaja i bolesti uz prikazivanje kratkih i jednostavnih tehnika što konkretno možete napraviti kada se s njima susretnete. Također, biti će govora o tome kada je nečije psihičko zdravlje narušeno i kome ga uputiti te generalno ohrabriti i ojačati voditelje na otvoreni razgovor o psihičkom zdravlju.

Trajanje: 120 min

Tehnike aktivnog slušanja

Sadržaj: Radionica će se baviti tehnikama aktivnog slušanja koja generalno služi za pokazivanje empatije i uspostavljanja odnosa povjerenja sa sugovornikom. Sudionici će biti upoznati s temeljnim tehnikama (verbalnim i neverbalnim) kojima dajemo do znanja sugovorniku da nam je stalo do toga što nam govori te će vježbati na primjerima. 

Trajanje: 90 min

Termin 2: 7.5.2022. u 10 sati uživo* na adresi Dvorničićeva 15

Scenariji iz prakse

Sadržaj: Radionica će biti posvećena raspravi o nizu scenarija problema s mentalnim zdravljem s kojima se realno možemo suočiti u debatnom klubu. Kroz raspravu ćemo zajednički primjeniti znanja usvojena na prethodnoj radionici, utvrditi kako je poželjno pristupiti pojedinim problemima, ali i vidjeti s kojim etičkim pitanjima bismo se suočili da se nađemo u sličnoj sitauciji.

Trajanja: 90 min

Motiviranje i rad s debatantima s tremom

Sadržaj: U prvom dijelu radionice riječ će biti o organzaciji rada u klubu iz prespektive mentalnog zdravlja debatanata. Govorit ćemo o tome kako isplanirati debatne sastanke tako da debatni klub bude ugodna i poticajna okolina za debatante. Osim toga, radit ćemo i na zdravoj motivaciji debatanata. U drugom dijelu radionice, bavit ćemo se radom s debatantima koji imaju tremu. Objasnit ćemo što je trema i zašto nastaje, koje su tehnike kojima je možemo umanjiti i kako postupiti kao voditelj i sudac kad radimo s debatantom koji se boji  javnog nastupa.

Trajanje: 120 min

*Preporučamo dolazak uživo, ali ukoliko niste u mogućnosti doći, možemo vas spojiti online, ali vas molimo da nam to unaprijed najavite u Google form-u za prijave.

Prijave za radionice 

Prijaviti se možete za sve ili samo za neke od radionica, s time da su sadržajno povezane stoga možete očekivati da će se voditelji pozivati na znanja i vještine koje ste usvojili na prijašnjem terminu. 

Prijave za pojedinačni termin se zatvaraju 48 sati prije termina, kako bi voditelji radionica mogli prilagoditi sadržaj i vježbe broju sudionika. Prijave se odvijaju preko priloženog Google form: https://forms.gle/WBcBjjRGG8PxAYDA9

Ukoliko ne možete doći na radionicu za koju ste se prijavili molim vas da se javite na e-mail adresu materijali@hdd.hr

Vidimo se!

Sandro, Petar i Eta