Hrvatsko debatno društvo (HDD) vas poziva da se prijavite na dvodnevnu edukaciju za provedbu online deliberacija putem platforme Your priorities. Edukacija će se održati 2. i 3.3.2022. i potrebno je sudjelovati na oba dana edukacije.

Nudimo i dva termina, održat će se onaj termin za koji će biti zainteresirano više sudionika_ca kroz (1. termin 9:00 – 12:00 i 2. termin 15:00 – 18:00 sati). Termin se može označiti u prijavnom obrascu koji se nalazi ovdje.

Trening je namijenjen nastavnicima_ama srednjih škola i edukatorima_cama neformalnog obrazovanja u području rada s mladima u Vukovarsko – Srijemskoj, Brodsko – Posavskoj, Sisačko – Moslavačkoj, Karlovačkoj i Šibensko – Kninskoj županiji i Gradu Zagrebu.

Edukaciju će održati Robert Bjarnason iz udruge Citizens.Is (Island) koja se godinama bavi online deliberacijom kako bi građani i građanke imali prilike raspravljati i osmisliti inovativne ideje za poboljšanje svojih zajednica.

Plan rada:
1. Dan: Uvod u temu; Deliberacija i online deliberacija; Predstavljanje platforme
2. Dan: Korištenje platforme za provedbu deliberacije (u školi i zajednici); Praktičan rad

Edukacija će se održati na engleskom jeziku, međutim, materijali će nakon edukacije biti prevedeni i dostupni i na hrvatskom jeziku, kao i sama online platforma Your priorities. Nakon edukacije, bit će dostupan paket dodatnih materijala i uputa za korištenje platforme. Prednost pri prijavi će imati sudionici i sudionice treninga za provedbu debatnog modela građanskog odgoja i obrazovanja.

Prijave zaprimamo do utorka 01. ožujka 2022.
Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno se javite na branimira@hdd.hr

*Edukaciju provodimo u sklopu projekta Demokratsko procijepljenje. Projekt je sufinanciran u sklopu financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova. Više o projektu na: http://hdd.hr/demokratsko-procijepljenje/