Predstavljamo vam novi debatni priručnik. Ovoga puta jedan posve drugačiji od svega što smo do sada predstavili. Radi se o priručniku koji donosi sliku debate ”s one druge strane”. Posebnost ovog priručnika leži u tome što ga nisu kreirali iskusni voditelji, treneri ili suci već sami debatanti. Još je posebnije znati da su ga kreirali debatanti nakon samo jedne školske godine aktivnog bavljenja debatom. Vidjeti da su prvi turniru ostavili tako velik utisak na novi debatni klub čini nas sretnima što se bavimo debatom u osnovnim i srednjim školama.

”Debitanti o debati” priručnik je u potpunosti osmišljen i kreiran od strane debatnog kluba Pathos iz Gimnazije u Županji. Pod mentorstvom voditeljice Dubravke Bilić učenici: Borna Stjepić, Luka Batković, Luka Lešić,
Hrvoje Korovljević, Jadran Klajić i Jasmin Mehičić odlučili su ovu online debatnu godinu iskoristiti za prisjećanje onih dana kada je debata uživo. Priručnik pruža uvid u pravila formata i uloge govornika iz osobne perspektive na praktičnoj razini.

Nadamo se da će svatko stisnuti na ovaj link i izdvojiti vrijeme da prouči priručnik.

Debatnom klubu Pathos šaljemo veliko hvala što su obogatili kolekciju priručnika i veselimo se nekim novim idejama koje nam pripremaju. Sigurni smo da je ovo njihov tek početak.