Dragi voditelji debatnih klubova, dobrodošli u novu školsku godinu. Ova godina je godina u kojoj debata seli u online svijet (barem sada na početku). Svjesni svih novosti koje to vodi za sobom želimo vam pomoći u održavanju redovitih debatnih sastanaka. Tijekom školske godine objavljivat ćemo različite materijale koje ćete moći koristiti, a danas započinjemo s novim ciklusom – prijedlozi debatnih sastanaka namjenjeni za voditelje.

Svakog ponedjeljka, ili ćemo se barem truditi da to bude tako, objavljivat ćemo po jedan debatni sastanak koji ćete moći koristiti u radu svog debatnog kluba. Materijali će biti osmišljeni za sastanak u trajanju od 40 minuta, ali za sve koji imaju sreću debatu držati u blok satu, slobodno produžite trajanje pojedinih aktivnosti.

Sastanke ne morate održati točno kako je predloženo. Slobodno ih prilagodite svom debatnom klubu i razini znanja debatanata.

Naša je želja osigurati vam pomoć i dati početnu ideju, a vi se slobodno poslužite materijalima kako biste razvili svoj debatni sastanak na najbolji mogući način.

Kako bi idući sastanci bili što kvalitetnije napisani u smislu odgovaranja na vaše potrebe, povratna informacija o sastancima bi nam puno značila. Šaljite nam prepravljene sastanke, vaše izmjene, reakcije debatanata na pojedine aktivnosti. Sve to ćemo iskoristiti u narednim tjednima pa vas molimo da nam se javite na materijali@hdd.hr.

Ovdje možete preuzeti predloške za uvodni debatni sat za osnovnoškolce (KP format) i srednjoškolce (WS format).