Treći po redu sastanak mladih u sklopu Erasmus+ projekta Zdrave konzultacije održao se 21. siječnja. Na sastanku smo okupili tridesetero mladih iz tri škole (VII. Gimnazije, Klasične gimnazije i Gimnazije Tituša Brezovečkog) koji su proučili postojeće politike i mjere Grada Zagreba vezane uz reproduktivno zdravlje mladih, ali i radili na svojim idejama za unaprijeđenje tih politika.

Inače, projekt Zdrave konzultacije je projekt u okviru kojeg će se održati 14 sastanaka između učenika zagrebačkih škola i donositelja odluka. Tijekom sastanaka učenici će analizirati postojeće zdravstvene strategije za mlade i razvijati svoje prijedloge za poboljšanje tih strategija.

Teme sastanaka prema kojima će mladi predlagati politike koje bi trebale biti uvrštene u lokalnu zdravstvenu strategiju za mlade su:

  1. Prehrana i fizička aktivnost mladih 
  2. Mentalno zdravlje mladih  
  3. Suzbijanje ovisnosti kod mladih 
  4. Alkohol i mladi 
  5. Reproduktivno zdravlje mladih


Ovim projektom želimo obuhvatiti ukupno 570 mladih osoba kako bi ih informirali o postojećim zdravstvenim politikama za mlade Grada Zagreba i osnažili mlade u kreiranju zdravstvenih politika za mlade, odnosno kako bi one raspravljale o zdravlju mladih i predlagale nove zdravstvene politike.

Projekt kroz Erasmus+ program (Ključna akcija 3: Podrška reformi politika) financira Europska unija, a traje do ožujka 2021. godine.