Nakon što smo se odmorili od debatne sezone 2018./2019. spremni smo i veseli što objavljujemo poziv za nove članove debatne reprezentacije.

Prijaviti se mogu učenici i učenice prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda srednje škole. Napominjemo kako selekcijski postupak moraju proći i oni učenici koji su prošle školske godine sudjelovali u radu reprezentacije.

Tražimo motivirane debatante spremne na intenzivno sastančenje, puno timskog rada te puno korištenja engleskog jezika.
Kriteriji odabira bit će u prvom krugu znanje engleskoga, dosadašnji rezultati na turnirima* (ako niste debatirali WS, gledamo vaše KP turnire), poslani debatni slučajevi. Kriterij odabira u drugom krugu, za one koji u njega uđu, je selekcijska debata.

Sudjelovanje na selekcijskim debatama, kao i na sastancima, moguće je putem videopoziva i za debatante koji nisu iz Zagreba.
Po završetku selekcija, odabrani kandidati bit će podijeljeni u razvojni ili intenzivni program.

Što se tiče rada u reprezentaciji, možete očekivati tri sastanka tjedno u trajanju od 90 min, razne vrste domaćih zadaća, pripreme za međunarodne turnire, sudjelovanje na međunarodnim turnirima sukladno dogovoru i financijskim mogućnostima te obavezu informiranja o aktualnim događajima.

Prijave trebaju sadržavati sljedeće:

  • ime, prezime, klub, broj mobitela
  • koji ste razred i koliko dugo debatirate
  • popis turnira na kojima ste sudjelovali te vaš prosjek bodova (http://hdd.hr/rezultati/) *
  • potpuni debatni slučaj (obje strane) na engleskom jeziku na tezu “This House would implement an age ceiling for voting in elections“ ne duži od dvije kartice teksta.

Prijave se šalju na prijave@hdd.hr naslovom “Prijava za reprezentaciju” te trebaju biti poslane do 23:59 u nedjelju, 27.10.2019.

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja, slobodno se javite na bojan@hdd.hr.

Sretno!

Rad debatne reprezentacije svojim su donacijama omogućili: