Brodarica je ove godine od 25. do 31. kolvoza bila centar događanja za debatante. Više od 80 sudionika tih je dana sudjelovalo na Ljetnoj školi demokracije, odnosno Ljetnom debatnom kampu.

Ljetna škola demokracija održala se po 23. put kako bi osnovnoškolski i srednjoškolski učenici naučili nešto novo o debati, argumentaciji, vrijednostima, debatnom pobijanju te razvijali svoje vještine kritičkog promišljanja, aktivnog slušanja, sažimanja bitnih infromacija.

Osim učenika, sudionici Ljetne škole bili su i nastavnici iz cijele Hrvatske koji će od nove školske godine (2019./2020.) u svojim školama pokrenuti debatne klubove. Za nove voditelje edukaciju su prošli i naši bivši debatanti, odnosno maturanti, koji će se debatom nastaviti baviti kroz volontiranje u udruzi. Veselimo se svim novim klubovima, voditeljima i debatantima 🙂

Ovih šest dana edukacije, u osam različitih grupa, ne bi bilo moguće da nije bilo 15 volontera Hrvatskog debatnog društva koji su održavali radionice, držali grupe, sudili debate i bili cjelodnevna podrška našim sudionicima. Svima veliko hvala što su i ovo ljeto, unatoč ispitnim rokovima, pronašli vremena  za debatu.

I da ne zaboravimo, nakon ove Ljetne škole bogatiji smo  za četiri nova trenera mladih. Čestitamo Luki, Martinu, Marti i Marti na položenom trenerskom ispitu.

Kako nam je bilo pogledajte u albumu.

Vidimo se dogodine na 24. Ljetnoj školi demokracije.