Završile su pripreme za Svjetsko prvenstvo u debati 2019 i počeli su se pakirati koferi za odlazak u Bangkok, Tajland. Naš ovogodišnji WSDC tim čine Marko Kasun, Loren Serdarević i Kian Bigović Villi iz DK Mioc, Iris Jukić Šućur iz DK Pup te Nika Ćavar iz DK BČRSŠ. Veselu družinu pripremale su Ivona Anić i Marija Jarnjak.

Od 24. srpnja do 1. kolovoza naša će reprezentacija debatirati 8 predeliminacijskih kola (a onda se nadamo i eliminacijska). Ove godine na Svjetskom prvenstvu raspravljat će se o  tome treba li država zaustavljati gentrifikaciju, treba li NSA objaviti softverske nedostatke programa koji se mogu koristiti u hakerskim napadima, treba li rastaviti Amazon na manje kompanije te treba li zabraniti kratkoročne zajmove s visokim kamatnim stopama.

Zamolili smo našu reprezentaciju da budu aktivni na društvenim mrežama i obavještavaju nas o svojim debatama putem njihove stranice. Koliko će biti poslušni, saznat ćemo uskoro, ali svakako vam ostaje HDD Facebook page koji će se truditi prenositi, ako ništa, smiješne fokte naših debatanata.

Sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu ne bi bilo moguće bez naših pokrovitelja: Ministarstvo znanosti i obrazovanja,  Orbico, Inetec-Institut za nuklearnu tehnoloiju, ZABA, Školska knjiga i Triglav osiguranje.