Agencija za odgoj i obrazovanje te Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija danas, 28. lipnja, nagradili su najbolja obrazovna dostignuća Oskarima znanja. Oskar znanja nagrada je izniman rad i postignuća na državnim i međunarodnim natjecanjima, a na listi dobitnika su se našli naši debatanti kao i njihovi mentori.

U kategoriji osnovne škole Oskar znanja tako su dobile učenice OŠ S.S. Kranjčevića (Ema Hameršak, Rene Radišić i Nika Pokrovac) za osvojeno 1. ekipno mjesto na državnom Natjecanju pod mentorstvom Sanje Hrvojević i Mateje Katalinić.
Pod mentorstvom Finke Ivanović iz OŠ prof. Filipa Lukasa, Jagoda Sabljić, dobila je Oskar znanja za osvojeno 1. individualno mjesto na državnom Natjecanju u debati.

Srednjoškolski debatanti nagrađivani su u dvije podkategorije: državno natjecanje i međunarodna natjecanja.
Za osvojeno 1. ekipno mjesto na državnom Natjecanju u debati Oskare su dobili debatanti II. gimnazije (Mihaela Geber, Iva Šimundić i Lovro Marušić) vođeni našim volonterkama Gabrijelom Martić i Almom Džafić.
Za osvojeno 1. individualno mjesto, Oskare znanja, dobili su Marko Kasun i Rina Baljak, učenici zagrebačkog MIOC-a pod mentostvom Danijela Mrvelja uz pomoć naših volontera Ane Kršinić, Kristijana Kvaternika i Martina Rosenzweiga.
Članovi debatne reprezentacije 2018. (Alma Džafić, Maja Roglić, Loren Serdarević, Nika Ćavar i Marko Kasun) dobili su svoje Oskare za ostvaren rezultat na Svjetskom prvenstvu u debati pod mentorstvom naših volonterki Ivone Anić i Marije Jarnjak.
Za debatiranje u finalnoj debati na međunarodnom debatnom turniru Prague Debate Spring Oskare znanja dobile su debatantice IV. gimnazije (Paula Djaković, Lara – Nika Holjevac i Jona Borgudan) pod mentorstvom Ane Samaržije Lujanac uz pomoć i vodstvo naših volontera Olje Bošnjak i Martina Čižmešije. Na istom natjecanju za svoj Oskar znanja izborila se i debatantica Gimnazije Tituša Brezovačkog, Lara Subotičanec, pod mentorstvom naših volontera Ete Krpanec, Luke Petrovića i Brune Bandule.

 

Hvala svim našim mentorima na predanom radu s našim debatantima. Hvala našim debatantima na slušanju mentora i trudu koji ulažu u svaki debatni govor.