Povijesni rezultat debatne reprezentacije

Povijesni rezultat debatne reprezentacije

Hrvatska debatna reprezentacija trenutno se nalazi na Svjetskom debatnom prvenstvu koje se ove godine održava na indonezijskom otoku Baliju. Ponosno možemo objaviti da su ostvarili do sada najveći uspjeh hrvatskuh debatanata na ovom prestižnom natjecanju – ulazak u eliminacijske runde Svjetskog prvenstva.

Maja Roglić i Hrvoje Kožić (V. gimnazija) te Marija Jarnjak, Alma Džafić i Igor Fras (II. gimnazija) kroz osam debata ostvarili su šest pobjeda (protiv Nepala, Katara, Grčke, Njemačke, Vijetnama i Slovačke) te s 13 bellota osigurali ulazak u eliminacijske runde po prvi put u povijesti hrvatske debatne reprezentacije. Dok se dalje bore za što bolji plasman, u jedan su rezultat već sigurni –  Hrvatska i ove godine ulazi u tri najbolje zemlje kojima engleski nije materinji jezik.

Intenzivne pripreme počele su prije nekoliko mjeseci pod mentorstvom Anastazije Stupar i Bojana Marjanovića. Bez obzira na naporan rad i ljeto provedeno u uredu Hrvatskog debatnog društva, bez naših donatora njihovo putovanje, pa tako ni izvrstan rezultat, ne bi bili mogući. Ovim se putem zahvaljujemo Odvjetničkom društvu Žurić i partneri, Orbicu, Atlantic Grupi, Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Zagrebačkoj županiji te Gradu Zagrebu što su prepoznali važnost debate i omogućili našoj petorci da ostvare ove rezultate.

Kako će reprezentacija proći u eliminacijskim rundama možete pratiti na njihovoj Facebook stranici gdje se s druge strane svijeta redovito javljaju.

2017-08-14T12:17:58+00:00