Međunarodni debatni turnir Winter Holidays Open koji se u Zagrebu održava već četiri godine za redom ove je godine ugostio čak 96 učenika i mentora iz 17 zemalja cijeloga svijeta (BiH, Češka, Danska, Hrvatska, Jordan, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Mongolija, Njemačka, Rumunjska, SAD, Saudijska Arabija, Singapur, Slovačka, Slovenija, Tanzanija, Turska) i tako postao ne samo najveći debatni turnir za srednjoškolce na svijetu, nego i drugi najveći na svijetu!

Čak 300 učenika je od 16. do 18. prosinca 2016. godine debatiralo o nacionalizaciji tvrtki koje iskorištavaju nacionalne resurse, pitanju zaštite prava žena i komercijalizaciji feminizma, problematici socijalnih mreža kao primarnog izvora informacija, komemoraciji ratova i tome treba li postojati minimalna dobna granica za pop zvijezde. Nakon ukupno 11 rundi, u finale turnira su se probile ekipa iz Slovenije i ekipa iz Sjedinjenih Američkih Država. Napetu rundu obilježio je i napeti rezultat – sudački panel je odlukom 4:3 pobjedu dodijelio slovenskoj ekipi Bežigrad Green Stars kojoj i ovim putem čestitamo. Zainteresirani snimku finala, ali i još nekih debatnih kola, mogu pogledati ovdje.

Naši mnogobrojni strani delegati (njih preko 200) uživali su i u Adventu u Zagrebu, a mi se ovim putem zahvaljujemo Gradu Zagrebu i Turističkoj zajednici grada Zagreba na potpori održavanju ovog događaja, kao i našem donatoru Atlantic Grupi.