Ideja iza našeg međunarodnog programa je osiguranje kvalitetnog obrazovanja učenicima iz cijelog svijeta te osiguranje međunarodnog iskustva i prijateljstva učenicima iz Hrvatske. O uspjehu našeg rada najbolje govori činjenica da je danas HDD kroz izravnu suradnju, međunarodne projekte i organizacije povezan s više od 60 zemalja svijeta, označenih na ovoj karti.

Debatni program u Hrvatskoj krenuo je inicijativom međunarodnih donatora koji su željeli razviti obrazovni program koji koristi našim učenicima. Kroz 20 godina razvili smo se od primatelja ovakve međunarodne potpore u pružatelja razvojnih i obrazovnih usluga na međunarodnoj razini. Naši treneri redovito rade s mladima i više od 20 zemalja, a Hrvatsko debatno društvo u partnerstvu s organizacijama iz Indije i Turske pomaže u razvoju i provođenju debatnih aktivnosti u tim državama.

Zahvaljujući međunarodnoj prepoznatosti kvalitete našeg rada, u Zagrebu se tradicionalno održava jedan od najveći debatnih turnira za učenike na svijetu, “Božićni turnir – Winter holidays open” (WHO) koji okuplja preko 400 sudionika iz cijeloga svijeta. Osim važnosti za Hrvatske učenike kojima je ovaj turnir često jedina prilika da sudjeluju u debata s kolegama iz cijeloga svijeta, ovaj je događaj i prilika za promociju Hrvatske i Zagreb.

Pozitivno iskustvo s našim trenerima te s organizacijom WHO-a omogućilo nam je kandidaturu za domaćinstvo nad svjetskim prvenstvom u debati 2018. godine, koju smo uspješno osigurali. Više od 60 država sudjelovat će na svjetskom prvenstvu 2018. godine koje će biti održano u Hrvatskoj i Sloveniji, a tijekom kojeg će snage odmjeriti 400 delegata u više od 250 debata.