U I. gimnaziji održano je državna razina Natjecanje u debati. Ukupno 20 srednjoškolskih i 14 osnovnoškolskih ekipa natjecalo se kroz četiri kola na zadane, ali i na ad hoc teze.

Tako su osnovnoškosli raspravljali o uvođenju političkih testova za glasače na izborima, štetama i prednostima društvenih mreža kao glavnog izvora informacijama te o prednostima i štetama popularnosti Barbika.

Srednjoškolci su debatirali o nacionalizaciji praznih nekretnina, o tvorcima filmova i trebaju li prioretizirati političku rađe nego estetsku vrijednost filma te o pravu opozva zastupnika za koje su glasači glasali na izborima.

 

OSNOVNA ŠKOLA

Prvo mjesto zauzela je ekipa Mladost 3 iz Osnovne škole Mladost, Zagreb. Drugo mjesto pripalo je ekipi Holjevac 4, Osnovna škola V. Holjevca, Zagreb.  Treće mjesto zauzela je ekipa Gajevci Novi dvori iz Osnovne škole Ljudevita Gaja, Zaprešić.

Prvo individualno mjesto zauzela je Korana Cindori iz ekipe Mladost 1. Na drugom je mjestu Fili Biti iz ekipe Ecinaro Ananasići (Osnovna škola Špansko oranice) dok se na trećem mjestu nalazi Hana Osredečki iz ekipe Mladost 3.

Rezultate osnovnoškolske razine Natjecanja u debati preuzmite ovdje.

 

SREDNJA ŠKOLA

Prvo mjesto zauzela je ekipa MIOC LuDoMat iz XV. gimnazije, Zagreb. Na drugom mjestu je ekipa Titoš Čiferšlus iz Gimnazije Titoša Brezovačkog, a treće mjesto pripalo je ekipi Bušmani NaDa iz II. gimnazije, Zagreb.

Prvo mjesto dijele Bruno Grbac (Bušmani NaDa) i Tonka Lugarić (Titoš Čiferšlus). Na trećem mjestu je također izjednačenje: Nia Blažeković (Titoš Emir iz Bihaća) i Tea Avirović
(Mioc ešerihija koli).

Rezultate srednjoškolske razine Natjecanja u debati preuzmite ovdje.