Učenici Gimnazije Lucija Vranjania napravili su članak o nedavnim lažnim vijestima povezanim s aktualnim trovanjem u Rijeci bezalkoholnim pićem Romerquelle. Njihove mentorice Paula Hranilović i Alma Beriša pomogle su im kroz edukaciju i brainstorming ideja za sami članak. Fokus edukacije bio je na istraživanju izvora.

Njihov članak možete preuzeti ovdje.

Učenici II. gimnazije uz pomoć svojih mentorice Alme Džafić odlučili su reagirati na dezinformaciju o trovanju hranom u svojoj školi. Odlučili su se na istraživačko novinarstvo kako bi došli to točnih informacija.

Njihov članak možete preuzeti ovdje.

Učenici III. gimnazije odlučili su se kroz projekt sagledati iz novinarksih cipela dvije priče.

Prvi članak kojeg su pripremili odnosi se na prikaz stereotipa s kojima se osobe svakodnevno sureću. Njihov članak preuzmite ovdje.

Drugi članak kojeg su pripremili odnosi se na aktualne migracije u Hrvatskoj. Članak prikazuje mišljenje srednjoškolaca o migracijama, a možete ga pročitati ovdje.

Osim člana, učenici su pripremili i njihov video prikaz kako bi svoj rad učinili dostupnima osobama s invaliditetom. Video možete pogledati ovdje.

Učenici Klasične gimnazije radili su s mentoricom Katarinom Drvodelić. Za svoj medijski prikaz odlučili su se za formu intervjua. Intervjuirali su učenike svoje škole koji su pripadnici nacionalnih manjina. Kroz intervju željeli su postići veću percepciju novinarske etike prilikom izvještavanja o manjinama. Članak možete preuzeti ovdje.