Predstavnice Hrvatskog debatnog društva, Marija Majić, Martina Talajić, Nataša Horvat I Alma Cacan, sudjelovale su na treningu za osobe koje rade s mladima Mind’s playground koji se održao u Orahovici, 3. – 9. kolovoza 2023. Na treningu je sudjelovalo 20 sudionika iz 8 europskih zemalja.
 Cilj ovog treninga bio je upoznati sudionike s metodama za razvijanje kritičkog mišljenja i kreativnosti u radu s mladima. Također, trening je bio usmjeren na razvoj vještina facilitacije, osam ključnih kompetencija i vještina samorefleksije i grupne refleksije.  Sudionice su imale priliku upoznati se s  pravilima provedbe i pripreme debate te organizirati i provesti vlastitu svrsishodnu radionicu koristeći se metodama neformalnog obrazovanja, a i sudjelovati na drugim radionicama inozemnih sudionika.
Novostečenim vještinama i naučenim metodama sudionice će obogatiti rad s mladima u svojim matičnim organizacijama.
Projekt “The Mind’s Playground” sufinancira Europska unija kroz Erasmus + program. Projekt provodimo u sklopu našeg programa #Zajedno.

U sklopu projekta smo izradili i priručnik – The Mind’s Playground Handbook sa svim metodama koje smo koristili, ali i sa svim radionicama koje su korisnici osmislili za ovaj trening.

Uživajte u čitanju: