Iako nam se kolovoz čini dalekim, naše uspomene s Ljetnog debatnog kampa još su svježe. U Segetu Donjem ove godine okupilo se ukupno 120 debatanata, voditelja, trenera i coacheva. Podijeljeni u osam grupa, sukladno predznanju, polaznici su tako učili ili usavršavali svoja debatna znanja i vještine od 22. do 28. kolovoza.

Drago nam je da smo na kampu okupili učenike osnovnih škola, one koje su napustili osnovnoškolske klubove i započeli srednjoškolsku debatnu karijeru, srednjoškolce i sad već bivše maturante koje ćete od sada viđati kao voditelj, coacheve, suce i nadamo je jednog dana trenere.

O argumentima, kriterijma, vrijednostima, pobijanjima, ulogama govornika i brojnim drugim debatnim temama raspravljali smo preko dana. Kroz izborne radionice učili smo o Europskoj uniji, ljudskim pravima, geopolitici, glazbi, jeziku, kompjuterskim igrama i drugim temama. Ali po dobrom starom običaju, dane smo završavali zabavom. Kič party ovogodišnji je povratnik dok su se tradicionalno održale potraga za blagom, rješavanje slučaja ubojstva, pub kviz. Kartaška igra Cambio bila je novitet (dobro prihvaćen rekli bismo po svim posuđenim kartama), a nažalost kiša nam je prekinula debatni pictionary.

Da ne bude sve na riječima pogledajte na linku  utiske naših debatanata. Naime, učenice srednje škole Gimnazije u Županji i njihova mentorica Dubravka Bilić naš kamp su imali priliku predstaviti u emisiji ”Znam što gledam” Osječke televizije.