Guverner Boris Vujčić i viceguverner Bojan Fras 18. rujna organizirali su prijem za naše debatante kako bi im zahvalili na sudjelovanju u Velikoj učeničkoj debati.

Velika učenička debata dio je projekta “Tjedan novca” za vrijeme kojeg Hrvatska narodna banka otvara vrata učenicima iz cijele Hrvatske s ciljem povaćenja financijske pismenosti učenika. Hrvatsko debatno društvo i Hrvatska narodna banka od 2015. godine surađuju na ovom projektu pa su se, ovom prilikom, svi okupljeni prisjetili zanimljivih teza i pozitivnih reakcija publike. Na kraju prijema guverner Vujčić našim je debatantima dodijelio zahvalnice za sudjelovanje.

Ovim putem moramo (i želimo) istaknuti kako je HNB javna institucija koja kontinuirano pruža podršku Hrvatskom debatnom društu i jedna je od javnih institucija s kojom imamo ostvarenu najbolju suradnju. Puno hvala cijelom timu HNB-a koji stoji iza projekta ”Tjedan novca” što su posljednje dvije godine omogućili našim debatantima van Zagreba da dođu i sudjeluju u debati.

Poseban pozdrav šaljemo našim debatantima koji sada žive i studiraju van Hrvatske koji su bili spriječeni biti s nama na prijemu.