Državno natjecanje u debati 2019.

Državno natjecanje u debati 2019.

Ekipe SSK 1 (Ema Hameršak, Nika Pokrovac i Rene Radišić)  i Bušmani 1 (Iva Šimundić, Lovro Marušić i Mihaela Geber) pobjednici su ovogodišnjeg Državnog natjecanja u debati. Natjecanje se održalo 3. i 4. svibnja u Osnovnoj školi Zapruđe kojoj se i ovom prilikom zahvaljujemo na domaćinstvu.

Osnovnoškolci su tijekom natjecanja debatirali o zakonskoj odgovornosti društvenih mreža, prijemnim ispitima za srednju školu te učenju na stranom jeziku, a kroz 4 kola debatiranja, ekipe SSK 1 i SSK 2, osigurale su si ulazak u finale. Jagoda Sabljić, učenica OŠ prof Filipa Lukasa, prva je govornica Natjecanja, a slijede je Ema Hamaršak iz OŠ S.S Kranjčevića te Tara Babić iz Osnovne škole Ivana Rabljanina.

Učenici srednjih škola debatirali su tijekom zadanih rundi o uključivanju troška za štetu okolišu u cijenu proizvoda, religijskim simbolima te smrtnoj kazni. U finalnoj debati učenici II. gimnazije (Bušmani 1) pobijedili su učenike XV. gimnazije (ekipa Mioc Malahit zelena). Top tri individualna govornika dolaze iz XV. gimnazije, a oni su redom: Marko Kasun, Loren Serdarević i Kian Bigović Vili.

Čestitamo svim plasiranim ekipama iz Rijeke, Raba, Splita, Kaštela, Siska, Nove Gradiške i Zagreba. Veliko hvala svim  voditeljima i sucima koji su svojim radom i presudama pomagali debatantima tijekom priprema kao i na samom Natjecanju. Hvala na svim vašim volonterskim satima koji su omogućili da se Natjecanje provede na najvišoj razini kvalitete.

2019-05-06T17:03:08+00:00