Učenici zagrebačkih debatnih klubova Pavleki i Meštri sudjelovali su 13. travnja na Međunarodnom debatnom turniru u Sloveniji. Debatanti su se sa svojim mentorima pripremali za debate na engleskom jeziku. Kroz tri kola debatirali su dva puta na zadanu tezu, a za zadnju debatu imali su 60 minuta da se samostalno pripreme na tek objavljenu tezu.

U konkurenciji od 15 ekipa, naše dvije ekipe, Meštri 2 i Pavleki 1, izborili su ulazak u finale kao ekipe sa svim pobjedama na turniru. Ekipa afirmacije, iz Osnovne škole Ivana Meštrovića, pobijedila je u konačnici učenike Osnovne škole Pavleka Miškine argumentirajući kako treba postaviti kvote na broj turista koji posjećuju popularne turističke destinacije.

Osim sjajnih ekipnih rezultata, moramo se pohvaliti i odličnim individualnim postignućima naših debatanata. Među 10 najboljih govornika svoj plasman ostvarilo je ukupno sedam hrvatskih debatanata. Posebno želimo čestiti Pauli Barić iz ekipe Meštri 2, kojoj je ovo bio prvi turniru te je kao debatant početnik ostvarila 1. mjesto u početničkoj kategoriji te se plasirala kao 7. govornica u ukupnom poretku te učenici Osnovne škole Pavleka Miškine, Neri Ivković, na osvojenom 2. mjestu.

Turnir je organizirala slovenska debatna organizacija ZiP kojoj se zahvaljujemo na prilici da se naši učenici okušaju u debati na engleskom jeziku.