Naš međunarodni turnir Winter Holidays Open već se nekoliko godina održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Predsjednica je prihvatila i pokroviteljstvo nad Svjetskom debatnim prvenstvom World Schools Debating Championship 2018 u Hrvatskoj, što nam je omogućilo da u Hrvatskoj u srpnju 2018. godine ugostimo 650 sudionika iz čak 65 svjetskih zemlja. Najveće Svjetsko prvenstvo u srednjoškolskoj debati održano do sada okupilo je i sudionike iz 12 novih zemalja, dijelom upravo zbog navedenog pokroviteljstva.

Nakon što je Ured Predsjednice prepoznao važnost naših međunarodnih projekata, Predsjednica nas je pozvala i na razgovor na kojem smo joj predstavili rad naše udruge. Osim međunarodnih događaja, razgovarali smo i o najvažnijem dijelu našeg programa, onome namijenjenom hrvatskim učenicima. Drago nam je što možemo izvijestiti da Predsjednica prepoznaje važnost argumentirane rasprave i kritičkog razmišljanja u javnom i privatnom životu, ali i debatu kao odličnu metodu razvijanja tih esencijalnih vještina, a koja je u nedovoljnoj mjeri zastupljena u hrvatskom obrazovnom sustavu.

Nadamo se nastavku suradnje s Uredom Predsjednice koja nam je do sada bila iznimno važna u privlačenju sudionika na naše međunarodne turnire.